Recept Efterrätter

Gräddbullar
4 äggvitor
2 tsk honung
6 gelantinblad
1 tsk vaniljpulver
100 g 86% choklad
30 g kokosfett
kokosflingor
- Vispa äggvitorna helt fast
och droppa i den smälta men avsvalnade honungen. ta i vaniljpulvret. Låt gelantinbladen ligga iblöt i kallt vatten 5 min, vrid ur dem och smält i lite hett vatten. Häll försiktigt i vätskan i fluffet under vispning. Lägg fluffet i en sprits med stor öppning och pritsa ut bollar eller klicka ut/ forma bollar med sked på bakplåtspapper. Frys.
Smält chokladen med kokosfettet och doppa de iskalla bollarna  i först chokladen sedan i kokosen. Ställ kallt att stelna. Förvara i lufttät burk. Fukt får dem att smälta.
- Går utmärkt att frysa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar