tisdag 8 maj 2012

E 330

E 330 Artificiell Citronsyra   (antioxidationsmedel)
FUNKTION
Surhetsreglerande medel. Förstärker även antioxidanters verkan
mot härskning och missfärgning.
FRAMSTÄLLNING
Framställs biotekniskt genom att t.ex. melass,genmanipulerad majs
eller glukos jäses med hjälp av mögelsvamp - svartmöglet Aspergillus        
(Citronsyra förekommer naturligt i bl. a. citrusfrukter.)
ANVÄNDNINGSOMRÅDE
Utbredd användning. Finns i t.ex. glass, sylt, fryst fisk, ost och torkad frukt.

  
HÄLSORISKER
Det finns många männsikor med allergier, astma,eksem, kroniska inflammationer
och överkänsligheter av olika slag som blivit symptomfria efter att ha uteslutit
den ur sin kost. Tyvärr är det barnen som oftast reagerar mest.  Små rester av
mögelpartiklar kan påverka kroppens immunförsvar och har troligtvis stor betydelse
vid autoimmuna sjukdomar och allergier. Reaktioner som kliande, röda utslag och
blåsor i munnen, svullnader/inflammationer i luftrören, astmatiska besvär .....
Ja, listan kan bli lång med personliga skildringar av upplevda hälsotillstånd p.g.a
denna tillsats i maten. Det kan för den ovane vara en aning klurigt att hitta produkter
utan E 330 men det går. Det finns inga risker med att utesluta denna produkt däremot
kan hälsovinsten bli stor!
Gå gärna med i Facebookgruppen:
Fri från allergi genom att undvika E330 - Citronsyra




2 kommentarer:

  1. Vi har börjat föröka utesluta E330 men oj vad många produkter den finns i.. trist!

    SvaraRadera
  2. Hej! Trevlig sida! Vi i familjen har en hemsida om E330, se; http://www.allt2.se/fri-fran-allergi/
    Under hösten har vi också startat upp en facebook sida, E330. Sök vänförfrågan så får alla vara med!

    SvaraRadera